26 Ekim 2013 Cumartesi
HAMSİLİ PLAV
Gerekli malzemeler
1 kilogram hamsi
3 su bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tere yağ ve sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yeteri adar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yeteri kadar sıcak su
Yapılışı
Hamsilerin kılçıklarını bütün bütün temizleyin
İyice yıkayın ve suyunu süzmek üzere süzgece bırakın
Bu arada teflon tepsiyi yağlayın ve suyu süzülmüş olan hamsi balıklarını çiçek şekli vererek dizin
En son kalan sırayı hamsiler tavadan dışarı sarkacak şekilde dizin
Pilav tenceresinin içine tere yağ ve sıvı yağı koyup kızdırın
İçine dolmalık fıstıkları atın yarım dakika kadar kavurup üzerine minik minik doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun
Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin ve karıştırın
Kuş üzümlerini de ekleyip sıcak suyu üzerine çıkacak kadar koyun ve tuzunu döküp tencerenin kapağını kapatarak demlemeye bırakın
Demlenen pilavın içine maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızı biber ekleyip karıştırın ve hamsileri sıraladığınız tepsiye pilavı dökün ve kaşıkla düzeltin
Son olarak da pilavın üzerine bir sıra halinde hamsileri dizin
Dışarı sarkmış olan hamsileri de pilavın üzerine kapatın
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika pişirin
Büyükçe bir servis tabağına hamsili pilav tepsisini ters çevirerek çıkarın
Kenarlarına daire şeklinde kestiğiniz limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder