15 Şubat 2014 Cumartesi
13 Şubat 2014 Perşembe
12 Şubat 2014 Çarşamba
İSTANBUL SEMTLERİNDE MEŞHUR YİYECEKLER...
- Kanlıca'da Yoğurt
- Beykoz'da Paça
- Süleymaniye'de Kurufasülye
- Moda'da Dondurma
- Cihangir'de Turşu
- Çapa'da Goralı
- Fatih'de Fatih Sarma
- Sultanahmet'de Köfte
- Taksim'de Hamburger
- Sarıyer'de Börek
- Kavak'ta Midye
- Bogaz'da Balık
- Beyoğlu'nda Çikolata
- Kireçburnu'nda Kurabiye
- Kasımpaşa'da Kelle
- Kadıköy'de Kup Griye
- Büyükpostane'de Kokoreç
- Mısırçarşısı'nda Çerez
- Beşiktaş'ta Kahvaltı
- Sütlüce'de Uykuluk
- Eyüp Sultan'da Halka
- Piyer Loti'de Kahve
- Ortaköy'de Kumpir
- Mahmutpaşa'da Simit
- Üsküdar'da Su Muhallebisi
- Dolapdere'de İşkembe
- Rumelihısarı'nda Kağıt Helva
- Karaköy'de Baklava
- Yeniköy'de Tavuk Göğsü
- Tophane'de Nargile
- Vefa'da Boza
- Çamlıca'da Sütlü Simit
- Bebek'te Badem Ezmesi
- Emirgan'da Çay
- Sirkeci'de Demirhindi
- Eminönü'nde Balık Ekmek
- Alibeyköy'de Tulumba Tatlısı
- Büyükada'da Patates Kroket
İSTANBUL.....MUTFAĞI. İSTANBUL'UN NEYİ MEŞHUR?.
İstanbul mutfağı yüzyılların getirdiği bir kültür birikimi ile oluşmuş çok renkli ve zengin bir mutfaktır. Temel olarak Osmanlı mutfağından beslenen İstanbul mutfağı aynı zamanda Yahudi, Ermeni ve Rum kültürlerinden de oldukça etkilenmiştir. Dünyanın önde gelen mutfaklarından olan İstanbul mutfağı doğu-batı sentezinin en güzel örneklerinden biridir.
İstanbul mutfağı koyun, kuzu ve dana etiyle yapılan yemeklerin ağırlıkta olduğu bir mutfaktır. Bunların yanı sıra bulgur ve pirinç pilavı, zeytinyağlı yemekler ve börek çeşitleri de ana yemek yanında servis edilir. Hünkar tarhana çorbası, kefal pilakisi, palamut köftesi, topik,
İstanbul pilavı, erik soslu kabak, lüfer pilavı, papaz yahnisi gibi yemekler ise azınlıkların İstanbul mutfağına kattıkları lezzetlerden en ünlüleridir.
Osmanlı kültüründen esinlenen klasik İstanbul mutfağının yanı sıra Ortaköy’ün kumpiri, Eminönü’nün balık ekmeği, Kanlıca’nın yoğurdu, Beyoğlu’nun ıslak hamburgeri, kokoreçi ve profiterolü, Sarıyer’in böreği
11 Şubat 2014 Salı
KALKAN BALIĞI
Karadeniz'in bu ünlü balığı bütün yassı, oval vücudu, bir tarafı siyaha yakın diğer tarafı beyaz rengi ve beyaz tarafındaki düğmeleri ile tanınır. Her iki tarafı siyah olan kaya kalkanı'na da nadiren rastlanır. Kaya kalkanı daha çok Sinop, Samsun yörelerinde çıkar. İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde, Karadeniz'in batısında avlanan kalkan bir tarafı siyah, bir tarafı beyaz olan bayağı kalkandır. Kalkan karadeniz içinde, kışın kuzeyden güneye göç eder.
Her mevsim avlanan kalkan bütün sene boyunca yenebilir. En lezzetli zamanı Ocak sonundan Mart ortalarına kadardır. Tavası çok güzel olur. Buğulaması ve kağıt kebabı da yapılır. İlkbahar sonlarından itibaren Ağustos ayına kadar yakalanan kalkan yavrularının tavası nefis olur.
Pişirme Biçimi
Tava, ızgara, fleto veya şiş, kağıt kebabı
Dönem
Şubat - Mayıs
İSTANBUL DA GÜN BATIMI
İstanbul da gün batımı da bir ayrı güzeldir. Özellikle bir sahilden gün batımını seyrederseniz günün bütün yorgunluğunu unutur,ruhen dinlenir. Kendinizi mutlu hissedersiniz.
9 Şubat 2014 Pazar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)