http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

25 Nisan 2014 Cuma

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN...

MİMOZA ÇİÇEKLERİ

KALKAN BALIĞI

Malzemeler, 2 kilo kalkan balığı Yarım çay bardağı limon suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Kızartmak için, Ayçiçek yağı Un Hazırlanışı, Temizlenmiş ve doğranmış olarak balıkçıdan aldığınız kalkan balığını derin bir kaba koyun. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp kalkan balığının üzerine dökün. Balığın terbiye olması yaklaşık 45 dakika sosun içinde bekletin. Yayvan bir tavaya ayçiçek yağını alıp kızdırın. Kalkan balıklarını sosun içinden çıkarıp una batırın. Unlanmış balıkları tavaya alıp tavanın kapağını kapatın. Yüksek ateşte tavanın kapağı kapalı olarak her iki tarafını da kızartın. Kalkan balığı ortalama 15 dakikada pişmektedir. Notlar, Kalkan balığı kızartması yapmadan önce mutlaka terbiye etmeniz gerekir. Kızartma sırasında tavanın kapağı mutlaka kapalı olmalı ki balığın buharı içeride kalsın. Balıkçıdan satın alırken kalkan balığını temizlemesini ve doğramasını isteyin; ev ortamında bu işlemleri yapmak pek kolay değil.

İLKBAHARDA HANĞİ BALIK YENİLEBİLİR?

Nisan Kalkanın en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya baslar. Ancak kılıç çok lezzetli değildir. Gürnüşbalığı, kefal, mezgit, tekir ve barbunya çok tutulur. Eşkina bu ayda görülür. ayıs Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağlarını kaybetmişlerdir. Kefal ise lezzetlidir.

İSTANBUL BOGAZINI ERGUVAN AĞAÇLARI SÜSLÜYOR.

Her ilkbaharda olduğu gibi bu ilkbaharda da çok sevdiğim erguvan ağaçları mor_pemberenkleriyle yine İstanbulumuzarenk katıp boğazı süslediler. İlkbaharın en güzel hali.Kışın o sıkıcı halinden sonra yazı müjdeleyen rengarenk açan erguvanlar adeta ruhumuza bile renk katıyor....

İSTANBUL DA ERGUVAN VAKTİ