12 Şubat 2014 Çarşamba
İSTANBUL.....MUTFAĞI. İSTANBUL'UN NEYİ MEŞHUR?.
İstanbul mutfağı yüzyılların getirdiği bir kültür birikimi ile oluşmuş çok renkli ve zengin bir mutfaktır. Temel olarak Osmanlı mutfağından beslenen İstanbul mutfağı aynı zamanda Yahudi, Ermeni ve Rum kültürlerinden de oldukça etkilenmiştir. Dünyanın önde gelen mutfaklarından olan İstanbul mutfağı doğu-batı sentezinin en güzel örneklerinden biridir.
İstanbul mutfağı koyun, kuzu ve dana etiyle yapılan yemeklerin ağırlıkta olduğu bir mutfaktır. Bunların yanı sıra bulgur ve pirinç pilavı, zeytinyağlı yemekler ve börek çeşitleri de ana yemek yanında servis edilir. Hünkar tarhana çorbası, kefal pilakisi, palamut köftesi, topik,
İstanbul pilavı, erik soslu kabak, lüfer pilavı, papaz yahnisi gibi yemekler ise azınlıkların İstanbul mutfağına kattıkları lezzetlerden en ünlüleridir.
Osmanlı kültüründen esinlenen klasik İstanbul mutfağının yanı sıra Ortaköy’ün kumpiri, Eminönü’nün balık ekmeği, Kanlıca’nın yoğurdu, Beyoğlu’nun ıslak hamburgeri, kokoreçi ve profiterolü, Sarıyer’in böreği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder