9 Haziran 2014 Pazartesi
BALİK KÖFTESİ
Balık köftesi tarifi için malzemeler
1 kg hamsi
1 adet iri boy kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım su bardağı mısır unu
4 dilim bayat ekmek içi ya da yarım su bardağı galeta unu
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Kızartmak için sıvı yağ
Köfteleri bulamak için biraz un
Balık köftesi yapımı
Önce hamsi balıklarını bir güzel ayıklayın. Kılçıklarını çıkararak, fileto haline getirin. Balıklarınızı yıkadıktan sonra, kesme tahtasının üzerinde bıçak yardımıyla kıyma gibi kıyın. Bunları derin bir kabın içine alın. İçine tuzunu, kırmızı pul biberi, karabiberi, kuru naneyi, rendelediğiniz kuru soğanı ve yumurtayı ilave edin. Ayrıca maydanozları ve taze soğanları yıkayın ve ayıklayın. Bunları ince bir şekilde doğrayın. Balıkların içine ilave edin. En son harcın içine mısır ununu, bayat ekmek içlerini ya da galeta ununu ilave edin. Malzemelerin hepsini aynı köfte yapar gibi yoğurun. Yoğurma işleminiz bittikten sonra, köfteleri şekillendirin. Kızartma tavasının içine sıvı yağı koyarak, ateşin üstünde kızdırın. Şekil verdiğiniz köfteleri biraz una bulayın ve kızgın yağın içine atın. Her iki tarafını kızarttıktan sonra, servis tabağına aldığınız, balık köftelerini biraz maydanoz ile süsleyerek konuklarınıza servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder