15 Ekim 2013 Salı
BAYRAM KAVURMASI NASIL YAPILIR
Bayram Kavurması Nasıl Yapılır?
Kurban Bayramına yakışan kavurma tarifi...
Bayram Kavurması Nasıl Yapılır?
14 Ekim 2013 Pazartesi 15:18
Malzemeler
1 kg kuzu budu veya dana kuşbaşı
4-5 adet yağlı kaburga kemiği
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Üzeri için:
Kekik ve pulbiber
Servis için:
1 kahve fincanı sumak
4 adet kırmızı soğan
Bayram Kavurması Yapılışı
Kaburga kemiklerini tencereye alın. Sıvıyağ ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edip, ağır ateşte suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine kekik ve pulbiber serpin. Sumaklı soğan ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder