http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

8 Eylül 2012 Cumartesi

ADADAN İNCİ RESTAURANT

Birbirinden lezzetli deniz ürünlerini tadabileceğiniz bir mekan Üsküdar salacakta yıllardır hizmet vermektedir. Adres:Salacak sahil yolu n:25 ÜSKÜDAR Tel:02163106998_02163919648

ADADAN İNCİ BALIK RESTORANT

Salacak sahil yolunda ADADAN İNCİ BALIK RESTAURANT ta leziz balık çeşitlerini bulabilirsiniz
YALI BALIK LOKANTASI Yalı balık lokantasında leziz balık çorbanızı içebilir, Karadeniz usulü o meşhur mıhlamayı da yiyebilirsiniz.

BALIK ÇORBASI

ÜSKÜDAR YALI BALIK EVİ Sizlere Üsküdarda ki Balık restorantlardan bahsetmek istedim.Üsküdar Şemsipaşada bulunan YALI BALIK EVİ ... Deniz ve balık tutkunlarınınrahatlıkla gelebileceği, Karadeniz mutfağı esintili bir ortamda ;leziz balık çeşitlerini tadabileceği, bogazdan geçen vapurların görüntüsü eşliğindememnun kalacağı bir restaurant. Yalı balık meşhur, leziz balık çorbanızı da içebilirsiniz. Adres;Rumi Mehmetpaşa mah. Şemsipaşa Cad. n;23 ÜSKÜDAR Tel: 02165539643_ 02165527053

6 Eylül 2012 Perşembe

KIZ KULESİNİN TARİHÇESİ Tarih içersinde deniz feneri,gözetleme kulesi olarak kullanılmış boğazın girişini belirten küçük bir adacık üzerine inşa edilmiş olup salacak açıklarındadır.Bugün görülen kulenin temelleri ve alt katın önemli kısımları Fatih devri yapısıdır.Üstündeki madalyon halindeki bir mermer levhada,kuleye şimdiki şeklini veren Sultan 2. Mahmut un,Hattat Rasim'in kaleminden çıkmış 1832 tarihli bir Tugrası vardır. Kulenin Eminönü tarafı daha geniş olup bu tarafta birde sarnıç vardır. Geçen yüzyıldaki görüntüsünü koruyan Kız Kulesi turizme tahsis edilmiştir.Asli görevi olan ve yüzyıllardan beri insanlara ve gece geçen gemilere göz kırpan feneri ile yol gösterme işlevini hiç kaybetmemiştir.Tarihçesine çok kısa olarak degindiğim KIZ KULESİ İstanbul'un en romantik ve kendi kendine yeten bir tarihe sahip olan bir mekandır.Ayrıca yüzyıllardır anlatılan efsaneleriyle de bir ilgi odağıdır.

kız kulesi tarihi sunay akın | izlesene.com

ÜSKÜDAR Birkaç gündür sahile inemediğim için ve tatil dolayısıyla İstanbuldan uzak kaldığımız için dün hadi sahile inelimde bir çay içelim dedik.İskeleden Hareme kadar olan yürüyüşümüzde denizin o mis gibi kokusu harikaydı.Şemsipaşa da Kız kulesi karşısın da herkes betonların bile üzerine oturmuş çaylarını kahvelerini yudumluyor , kimisi günün stresini atmaya çalışıyor, bazı insanlarda gün batımını keyfini çıkarıyorlardı.Bizde boş bir masayı son anda farkedip garsona çayımızı söyledik.Hava kapalı olmasına ragmen gün batımını Kız Kulesinin tam karşısında oturup, çayımızı yudumlarken seyretmek oldukça keyifli idi. Ben eski İstanbul resimlerini de çok severim. Dün eve dönünce KIZ KULESİ nin ;ÜSKÜDAR 'ın İSTANBUL'un eski resimlerini bulmaya çalıştım.Onların bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.Bu arada Kız Kulesine gitmek isterseniz motor seferleri var.Hatta hoş bir ortamda leziz yemekler yiyip çayınızı kahvenizi içebilirsiniz.

2 Eylül 2012 Pazar

BOSTANCI KÜLTÜR MERKEZİ
BOSTANCI KÜLTÜR MERKEZİ birçok konserlerin verildiği,ünlülerin geldiği yer.Görkemli ve harika ....
BOSTANCI Bostancıİstanbulun Kadıköy ilçesine bağlı mahallesidir.Ulaşım olarak en merkezi noktalardan olup Suadiye ile Maltepe arasındadır.Deniz otobüsü ve vapur seferlerini Bostancıdan bulmak mümkündür.Ayrıca birçok trenin uğradığı Bostancı tren istasyonu vardır.Kadıköy Kartal metrosunun ugradığı istasyonlardan biriside Bostancıdır.Bostancıda Bostancı Kültür Merkezi bulunmaktadır.Taksime Bostancıdan da dolmuşla rahatlıkla gidebilirsiniz. Çok güzel bir sahile sahiptir.
1963 LERDE BOSTANCI SAHİLİ Bu resmi tesadüfen buldum. Sizlerle paylaşmak istedim. Bu resmi çekene çok çok teşekkür ediyorum.