http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

12 Ekim 2013 Cumartesi

EMİRGAN KORUSU

EMİRGAN KORUSU

Emirgan Korusu Emirganda. Beşiktaştan minübüs, otobüsle Emirgana gidebiirsiniz. Koru doğanın tüm güzelliğini engüzel renkleriyle yansıtıyor.Emirgan sahilde içeceğiniz çayında tadını unutamazsınız.Emirganın çayı meşhurdur.

EMİRGAN KORUSU

EMİRGAN KORUSU

Kariye Müzesi - Chora Museum

KARİYE MÜZESİ

İSTANBUL MODERN

GALATA KULESİ

Galata Kulesi yaklaşık 70 metre uzunluğundadır. İç çapı yaklaşık 9 metre, dış çapı da 14 metreden biraz fazladır. Uzmanlar kulenin ağırlığının 10 bin ton civarında olduğunu tahmin etmektedir. Mimaride kullanılan taşların kalınlığının yaklaşık beş metre olduğu düşünülürse kulenin neredeyse surlarla çevrildiği düşünülebilir. Cenevizliler tarafından inşasında da surların bir parçası olarak düşünülmüştür. Osmanlı zamanında da bölgede varlıklarını sürdüren çeşitli yabancı uluslar bir dönem burada Osmanlı’nın finans ve eğlence merkezini oluşturmuştur

GALATA KULESİ

Hazerfen Çelebi'nin ilk uçma deneyimini yaptığı yer Galata Köprüsü...

KIZ KULESİ

Kız Kulesi İstanbul'un Asya yakasında mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri..Üsküdar sahilden kalkan motorlara binerek Kız Kulesini gezebilirsiniz. Motorlar Şemsipaşadan kalkıyor,hemde makul fiatlara gidiyor.Sizlerle Kız Kulesinin rivayet edilen hikayesinide paylaşmak istiyorum.
Kız Kulesi Efsanesi Kızkulesi Adası, Kubadabad Saltanat Kentinin haremliğiymiş. Ada da çevresi sularla çevrili bir kale ile, birbirinden güzel köşklerin ortasında yüksek bir kule varmış. İşte bu kölede cariyeleri ile birlikte Selçuklu Sultanının güzeller güzeli biricik kızı yaşarmış . Sultan, düşünde (başka bir rivayete göre falında) sevgili kızının yılan sokması sonucu öleceğini görmüş. Yaptırdığı ve Kaleye ve içinde kuleye kızını bunun için kapatmış. Öyle ki, kuleye yılan girmesinde diye beton borularla Anasmaslar’dan Adaya su ve süt akıtılmış. (Anılan iki sıra beton boruların kalıntıları günümüze kadar gelmiştir.) Böylece yıllar yılları kovalamış ve günlerden bir gün güzel Sultan ateşlere düşüp hastalanmış. Ülkenin en ünlü hekimleri zor bulmuşlar devasını. Sevgili Sultan yeniden sağlığına, mutluluğuna kavuşmuş. İyileşmesini kutlamak için armağanlar yağmaya başlamış kuleye. Yaşlı bir köylü kadında bir sepet üzüm getirmiş. Meğer üzümlerin içinde bir küçük yılan varmış. Yılan o gece uykuya dalan güzel Sultanı sokup öldürmüş.

YALI BALIK EVİ

Üsküdar da hizmet veren YALI BALIK EVİ Üsküdar Şemsipaşa da rağbet gören mekanlardan biri.Balıkları taze ve leziz. Hijyenik ortamda ,güleryüzlü bir ekipten görülen hizmet bu mekana gidenler memnun bırakıyor.Ayrıca burda balık çorbanızıda içebilirsiniz. YALI BALIK EVİ Rumimehmetpaşa mahallesiŞemsipaşa caddesi :23/A ÜSKÜDAR TEL:532 70 53

İSTANBUL DA KURBAN FİATLARI

Kurban Bayramına 2 gün kaldı. İstanbul da kurban fiatları 2013 Kurban Fiyatlarının şöyle olması bekleniyor: Büyük baş hayvan 4500_9000, Küçük baş hayvan 600_650 TL olması bekleniyor. Hangi hayvanlar kurban olarak kesilir? Bu hayvanlar hangi nitelikleri taşımalıdır? Kurban; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Kurban olabilmesi için, kurbanlık hayvanın süt dişlerini değiştirmiş olması gerekir. Bu da, deve 5; sığır ve manda 2; koyun ve keçi 1 yaşını doldurunca gerçekleşir. Bunun yanında, 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebilir. Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, azaları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından önem arz eder. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzları kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memesi kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz. Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, kurban edilmesine mani teşkil etmez.

11 Ekim 2013 Cuma

Ankaranın Bağları (Müslüm Gürses)

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN

DOLMABAHÇE SARAYI

Dolmabahçe Sarayı, otuz birinci Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid (1839-1861) tarafından yaptırılmıştır. İnşasına 13 Haziran 1843 tarihinde başlanan Saray, çevre duvarlarının tamamlanması ile birlikte 7 Haziran 1856 tarihinde kullanıma açılmıştır.Ziyaret Gün ve Saatleri: Pazartesi ve Perşembe günleri haricinde diğer günler 09.00-16.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş Ücretleri: Selamlık 15 TL Harem 10 TL Ortak bilet 20 TL Öğrenci gezi bileti: 5 TL Dolmabahçe Sarayı'nda günlük ziyaretçi sayısı 3.000 kişi ile sınırlandırılmıştır. Fotoğraf makinası veya kamera ile görüntü almak yasaktır. Rezervasyonlu gruplara öncelik verilecektir. (Günlük ziyaretçi sayısının aşılması halinde gişe, kapanış saati olan 16:00'dan daha erken kapanabilir.)

KAPALI ÇARŞI_ GRAND BAZAAR

Kapalıçarşı'nın temeli 1461 yılında atılmıştır. Dev ölçülü bir labirent gibi, 30.700 metrekarede 66 kadar sokağı, 4.000 kadar dükkânı ile Kapalıçarşı, İstanbul’un görülmesi gereken, benzersiz bir merkezidir. Adeta bir şehri andıran, bütünü ile örtülü bu site zaman içerisinde gelişip büyümüştür. İçinde son zamanlara kadar 5 cami, 1 mektep, 7 çeşme, 10 kuyu, 1 sebil, 1 şadırvan, 24 kapı, 17 han vardı. Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. 15. yüzyıl'dan kalan kalın duvarlı, bir seri kubbe ile örtülü eski iki yapının etrafı sonraki yüzyıllarda, gelişen sokakların üzerleri örtülerek, ekler yapılarak bir alışveriş merkezi haline gelmiştir. Geçmişte burası her sokağında belirli mesleklerin yer aldığı ve bunların da, el işi imalatının (manifaktür) sıkı denetim altında bulundurulduğu, ticari ahlak ve törelere çok saygı gösterilen bir çarşı idi. Her türlü değerli kumaş, mücevherat, silah, antika eşya, konusunda nesillerce uzmanlaşmış aileler tarafından, tam bir güven içinde satışa sunulurdu. Geçen yüzyılın sonlarında deprem ve birkaç büyük yangın geçiren Kapalıçarşı eskisi gibi onarılmışsa da, geçmişteki özellikleri değişikliğe uğramıştır.

MARMARAY PROJESİ

Asya ile Avrupa yakasını denizin altından birbirine bağlayan Marmaray projesini bitmesine 20 gün kaldı.

SÜLEYMANİYE CAMİİ

yere batan sarayı

stanbul`un görkemli tarihsel yapılarından biri`de Ayasofya`nın güneybatısında ve biraz ilerisinde bulunan Basilika Sarnıcıdır. Bizans imparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yer altı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlara bakılarak halk arasında yerinde yerinde bir deyimle "Yerebatan Sarayı" olarak isimlendirilmiştir.

Yerebatan Sarayı / Basilica Sarnıcı / Istanbul

TOPKAPI SARAYI ZİYARET SAATLERİ

Topkapı Sarayı Ziyaret Saatleri Müze Ziyaret Saatleri: 09:00 – 19:00 Müze Gişeleri Kapanış Saati: 18:00 Harem Ziyaret Saatleri: 09:00 – 17:00 Harem Gişesi Kapanış Saati: 17:00 Topkapı Sarayı Bölümleri: Topkapı Sarayı genel olarak 6 önemli bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler: 1) Bab-ı Hümayun (Saltanat Kapısı) 2) I. Avlu (Alay Meydanı) 3) II. Avlu (Divan Meydanı) 4) III.Avlu (Enderun Avlusu) 5) IV. Avlu (Sofa-i Hümayun) 6) Harem

Topkapı Sarayı

SULTANAHMET CAMİİ

Sultan Ahmet Camii Havadan Video Çekimleri

İSTANBULA GELEN TURİSTLER İÇİN GEZİLEBİLECEK YERLER

En çok ziyaret edilen müzeler arasında yer alan Ayasofya; sanat ve mimarlık tarihi bakımından dünyanın en önde gelen anıtlardan biri olup, dünyanın 8. harikası olarak gösterilmektedir. Bu yapı daha 6.yy'da Doğu Romalı Philon tarafından da, dünyanın 8.incisi harikası olarak nitelendirilmiştir. iyaret Gün ve Saatleri: Ayasofya Müzesi Pazartesi günleri hariç her gün ziyarete açıktır. Kış tarifesine göre, müzeye son giriş 16.00 olmak üzere 09.00-17.00 saatleri arasında; yaz tarifesine göre ise, müzeye son giriş 18.00 olmak üzere 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Müze Kartları müze gişesinden temin edilebilmektedir. Yaz Sezonu: 15 Nisan - 1 Ekim arası 09.00 - 19.00 Gişe Kapanış Saati: 18.00 Kış Sezonu: 1 Ekim - 15 Nisan arası 09.00 - 17.00 Gişe Kapanış Saati: 16.00 Özel Günler: Ayasofya Müzesi, Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günü yarım gün ziyarete kapalıdır. Ayasofya Müzesi ve Galeri Katı Giriş Ücreti: 20 TL

10 Ekim 2013 Perşembe

Zeki Müren - Gün Ağarınca Boynum Bükülür (1996)

HOTEL BLACK TULİB

Hotel Black Tulip Ayasofya ve Topkapı Sarayı'na 500 metre mesafede yer alan Hotel Black Tulip, Sultanahmet bölgesinde merkezi bir konuma sahiptir. Tesis, ücretsiz Wi-Fi, uydu TV ve minibar ile donatılmış klimalı odalar sunmaktadır.

CVK HOTELS_RESOLTS PARK

CVK Hotels & Resorts Park Bosphorus Istanbul Şehrin kalbinde yer alan ve 2013 yılında inşa edilmiş olan CVK Hotels & Resorts Park Bosphorus İstanbul, Taksim Meydanı'na sadece 150 metre mesafededir. Şık iç mekanlara sahip otelde 2 yüzme havuzu ve 8000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş kapsamlı Safira Spa Merkezi hizmetinizdedir.

RADİSSON BLUE HOTEL

Kültür, sanat, kaliteli yemek ve gece hayatının merkezi Pera semtinde yer alan Radisson Blu Hotel İstanbul Pera, Haliç ve İstanbul'un eski kent bölgesinin çarpıcı manzarasını sunan bir restorana ev sahipliği yapmaktadır. İstiklal Caddesi, birçok restoran, kafe, bar, mağaza ve sanat galerisi ile tesisin yanı başındadır.

RADİSSON BLU OTEL İSTANBUL PERA

Radisson Blu Hotel Istanbul Pera Kültür, sanat, kaliteli yemek ve gece hayatının merkezi Pera semtinde yer alan Radisson Blu Hotel İstanbul Pera, Haliç ve İstanbul'un eski kent bölgesinin çarpıcı manzarasını sunan bir restorana ev sahipliği yapmaktadır. İstiklal Caddesi, birçok restoran, kafe, bar, mağaza ve sanat galerisi ile tesisin yanı başındadır.

9 Ekim 2013 Çarşamba

GRAND WASHINGTON HOTEL

Grand Washington Hotel Popüler Kapalıçarşı'ya 13 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bu otelin panoramik şehir manzaralı çatı katında açık yüzme havuzu ve spa küveti bulunmaktadır. Tesiste kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı ve sauna da mevcuttur.

ASKOÇ HOTEL

Askoc Hotel Şehrin tarihi bölgesinde yer alan Askoç Hotel henüz Mart 2013'te yenilenmiştir. Ayasofya, Kapalıçarşı, Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı otele yürüme mesafesindedir. Sirkeci Tramvay Durağı sadece 400 metre uzaklıktadır.

THE MARMARA PERA

THE MARMARA PERA

The Marmara Pera Bu şık otelde çatı havuzu ve İstanbul manzaralı teras vardır. Ünlü alışveriş caddesi İstiklal Caddesi'nin yakınında yer alan Marmara Pera, en yakın tramvay durağına 5 dakikalık yürüme mesafesindedir

THE MARMARA TAKSİM

The Marmara Taksim The Marmara Hotel, İstanbul'un hareketli Taksim Meydanı üzerinde yükselmektedir. Otelin lüks odaları, kablo TV ve ücretsiz Wi-Fi erişiminin yanı sıra muhteşem Boğaz ve kent manzaralarına sahiptir. Otelde açık havuz terası ve Türk hamamı içeren bir spa bulunmaktadır.

HOTEL PİERRELOTİ

Hotel Pierre Loti Hotel Pierre Loti, Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Kapalıçarşı'ya 400 metre mesafede bulunmaktadır. Otelin klimalı odalarında ücretsiz Wi-Fi mevcuttur. Panoramik teras, muhteşem bir şehir silüeti manzarasına sahiptir.

HOTEL PRİNCE

Hotel Prince Hotel Prince, Topkapı Sarayı'nın arka planında yer almaktadır. Otel, geleneksel Türk hamamı, sauna ve Boğaz manzaralı bir çatı terası sunar. LCD TV ve ücretsiz Wi-Fi ile donatılmış geniş odaları vardır. Hotel Prince'ın şık dekorasyonlu odaları klimalı ve geniştir. Tümünde uydu TV ve çay/kahve yapma imkanı vardır. En-suite banyolarda ücretsiz bornoz ve terlikler sunulmaktadır. Bazı odalar şehir manzaralı bir balkona sahiptir.

RİXOS PERA HOTEL

Rixos Pera Istanbul Taksim'in tarihî kısmında hizmet veren Rixos Pera, hareketli İstiklal Caddesi'ne sadece 200 metre mesafededir. Otel, içinde klima ve uydu TV bulunan, şık bir tarzda dekore edilmiş konaklama birimleri ve spa olanakları sunmaktadır.

HOTEL SARNIÇ

Hotel Sarnic (Ottoman Mansion) Sultanahmet'te tarihi bir binada hizmet veren bu otelin çatı katı terası panoramik Sultanahmet Camii ve Marmara Denizi manzaralıdır. Ayasofya ve Topkapı Sarayı'na yürüyerek 10 dakikadan daha kısa sürede ulaşılabilir.

EUROSTARS HOTEL

Eurostars Hotel Old City Sirkeci Tren İstasyonu'na sadece 70 metre uzaklıktaki bu otel, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı'na 12 dakikalık yürüme mesafesindedir. Galata Köprüsü ve Mısır Çarşısı'na ise yürüyerek 4 dakikada ulaşabilirsiniz

İNNOVA SULTANAHMET İSTANBUL

THE PRESIDENT HOTEL

Best Western Plus The President Hotel Best Western Plus The President Hotel'in çatı terasından Marmara Denizi'nin panoramik manzaralarını seyredebilirsiniz. İstanbul'un tam kalbinde bulunan bu otel, Kapalıçarşı'ya sadece 100 metre uzaklıktadır

İSTANBUL PERA TULİG MOTEL

Pera Tulip Hotel Beyoğlu semtinde yer alan bu özel tasarım otelin bünyesinde spa küvetine sahip lüks, mermer bir havuz alanı ve restoran bulunmaktadır. Hareketli İstiklal Caddesi birkaç dakika uzaklıktadır. Pera Tulip Hotel'in şık bir şekilde döşenmiş odalarında, işlemeli kumaşla kaplı karyola başlıkları ve ipek yatak örtüleri bulunmaktadır. Odalar 32" interaktif düz ekran TV, ücretsiz Wi-Fi internet erişimi ve stereo ses sistemi ile donatılmıştır.

İSTANBULDAKİ LÜKS OTELLER

Radisson Blu Hotel Istanbul Pera Kültür, sanat, kaliteli yemek ve gece hayatının merkezi Pera semtinde yer alan Radisson Blu Hotel İstanbul Pera, Haliç ve İstanbul'un eski kent bölgesinin çarpıcı manzarasını sunan bir restorana ev sahipliği yapmaktadır. İstiklal Caddesi, birçok restoran, kafe, bar, mağaza ve sanat galerisi ile tesisin yanı başındadır.

Orhan Veli - İstanbul'u Dinliyorum.flv

İSTANBUL BOGAZİÇİ

Bizler gibi İstanbulda yaşayanlar, yani İstanbula alışanlar nereye gidersek gidelim ..İstanbul gözümüzde tüter.Heran hasretini çekeriz.Çünki biz istanbul aşıklarıyız.

İSTANBUDA YAŞAMAK BİRBAŞKA GÜZEL

İSTANBUL GECELERİ GÖRÜNTÜSÜYLE BÜYÜLER İNSANI

Orhan Gencebay Beni Böyle Sev Seveceksen

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARINA

CANIM İSTANBUL

8 Ekim 2013 Salı

Su - Denizkızı | Belgesel

Denizin huzur veren dalga sesleri. :)

İSTANBUL

KURBAN BAYRAMINDA İSTANBUL DA HAVA DURUMU

Bayramda hava durumu nasıl olacak? İstanbul 2013 Bayram gün be gün yaklaşırken, İstanbul'da kurban bayramında hava durumu nasıl olacak merak ediliyor. İstanbul malum, hem kendisi kalabalık hem bayramda da bir çok kişi İstanbul'a gidecek. Meteoroloji hava durumu tahminlerinde ne diyor? 2013. Bu sene bayram 15 Ekim 2013 salı gününe denk geliyor. Bülent Arınç'ın açıklamasına göre 9 gün gibi uzun sayılabilecek güzel bir tatil de söz konusu. Bu durumu değerlendirmek isteyen çalışanlar, bayramda muhakkak uzun soluklu yolculuklar yapacaklar. Bu durumda en önemli mevzu ise bayramda hava durumunun nasıl olacağı... Kurban bayramında havalar nasıl olacak diye merak ediyorsanız, şimdiden söyleyelim. Bundan sonra havalar sürekli soğuyacağı için bayram da soğuk geçecek. Meteorloji bayramda mevsim normallerinde bir hava durumu olacağını söylerken, mevsim normallerinin soğuk olduğunu söylemeye bilmem gerek var mı? Özellikle doğu ve güney bölgelerimizde yağış beklenirken, istanbul'da hava durumu soğuk ve yağışlı geçecek. Her yıl kurban bayramında yağmur yağar. Bakalım bu bayramda da yağış olacak mı? Meteorolojiye göre İstanbul'da kurban bayramı yağışlı geçecek, tıpkı diğer illerde olduğu gibi. Havalar da soğuk olacak. Kara kış kapıda....

DENİZİN İÇİNDE TARAKLILAR SOYUNDAN BİR CANLI

DENİZ CANLILARINDAN KUMKURDU

GECE DENİZ KENARINDA ÇAY KEYFİ

İstanbul'u sevdiğim kadar denizi de çok seviyorum.Artık Sonbahar mevsimini yaşarken dışarda kuru bir soğuk olmasına rağmen deniz kenarına gecenin ilerlemiş saatlerinde deniz kenarına indik.Tabi ki sahil sakindi. Sabaha kadar açık çay bahçelerinin birinde çayımızı yudumlarken, denizde sanki bizler gibi bütün gün yorulmuşcasına sakin ve sessizdi. Yarım saat deniz seyretmek bize öylesine iyi geldi ki sanki bütün günü yorgunluğunu;stresini üzerimizden attık. Işıklarla bezenmiş,adeta bir gerdanlık gibi ışıl ışıl parlayan Bogaz Köprüsü,ve Avrupa yakası,Kız Kulusi.. Saatlerce oturup seyretsem hiç bıkmam.Bu arada denizin iyot kokusu strese,yorgunluga iyi geliyor. Denize bakarken şunu düşündüm;Denizin içinde ki Yaşam ; kimbilir bilmediğim ne canlılar var.Eve gelince ilk işim biraz onları araştırmak oldu.Bazılarını sizinle paylaşıyorum.

AY DENİZANASI

Deniz Meleği