http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

3 Mayıs 2014 Cumartesi

İSTANBUL DA LALE ZAMANI TULIP TIME TO ISTANBUL

EMİRGAN KORUSU

EMİRGAN SARI KÖŞK

Emirgan yellow mansion career. You can have your breakfast. You can watch the sea from the great pavilion. You can sip your tea

EMİRGAN KORUSU

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN

Good evening.. Istanbul and from Istanbul love to you all lovers of the sea   I'm trying to introduce to you istanbul. You can write in the comments.

30 Nisan 2014 Çarşamba

DENİZİN FAYDALARI

Deniz kenarında vakit geçirdikten sonra, son derece kaliteli bir uyku uyuduğunuzun farkına varmış olmalısınız, işte bunun tek sebebi, deniz havasıdır. Deniz havası, oksijeni absorbe etme yeteneğimizi hızlandıran negatif iyonlarla yüklüdür. Bu negatif iyonlar, seratonin salgılanmasında ve strese bağlı gelişen vücut kimyasalları düzeyinde dengeye vesile olur. Tatil sonrasında daha zinde ve enerjik hissedilmesinin sebebi de aslında bu negatif iyonlardır.

İSTANBUL DA BOĞAZ TURLARININ KEYFİ BAŞLADI......

İstanbul Boğazı’nın keyfini çıkartmanın en güzel yollarından biri İstanbul’un bir çok ilçesinden düzenlenen Boğaz Turları‘dır. Ortalama olarak 1-2 saat süren turlar boyunca İstanbul Boğazı’nda yer alan bir çok önemli yapıyı görme şansınız bulunuyor. Özellikle havanın güzel olduğu bahar ve yaz aylarında kendinize bir güzellikle yapıp Boğaz Turlarına katılarak bir yandan çayınızı yudumlayıp bir yandan da dünyanın en güzel manzaralarından birinin keyfine varabilirsiniz.
İstanbul Boğazı'nda yapılan vapur ve motor turları, gerek İstanbul dışından gelen misafirleri gerekse de İstanbul'da yaşayanların ilgisini çekmektedir. Boğaz turları günlük stres ve yorgunluğunuzu unutmanızı sağladığı gibi, İstanbul'un incisi Boğaziçi'ni denizden geçerek güzel bir saat geçirmenizi sağlamaktadır. Hele de hava güzel ve dışarıda oturma şansınız varsa, manzarayı seyretmek ayrı bir güzellik olacaktır. Dolmabahçe Sarayı Çırağan Sarayı Beylerbeyi Sarayı Küçüksu Kasrı Beykoz Kasrı ve Adile Sultan Kasrı Mısır Konsolosluğu Sakıp Sabancı Müzesi Beşiktaş İskelesi Ortaköy Meydanı Ortaköy Camii Bebek Camii Beylerbeyi Camii Vaniköy Camii ve Şemsipaşa Camii Boğazda bulunan en önemli yapılardır.

29 Nisan 2014 Salı

BALIK IZGARA NASIL YAPILIR ?BALIK SEVENLER İÇİN....

Izgara yapılırken; İri ve yağlı balık seçmek önemlidir. Yoksa ızgaraya yapışır. Barbunya, uskumru, lüfer, çipura, çingene palamudu,hamsi gibi balıklar ızgara yapılabilen balık türleridir.. Yağlı balıkların mangalda ızgarası çok lezzetli ve güzel olur..mangalda her balık ızgara yapılamaz ama yinede hafif ve ızgara lezzeti için yağsız balıkları ızgara tost makinalarında zeytinyağı ile yağlayıp pişirebilirsini..bunların yapışmaz teflon yüzeyleri olduğu için balığınızı yapıştırmayacaktır.. Balıklar birkaç saat önce zeytinyağ sürülüp bekletilirse daha lezzetli olur. Pişirirken çatlamaması için ise iki yanı bıçakla çizilir. Çabuk pişirmek için balık parçalara bölünerek şişe de geçirilebilir. Pullu ise, pulları kazınmış, iç ve solungaçları temizlenmiş balıklar yıkadıktan sonra tuzlamalı ve 1 saat zeytinyağlı sosta bekletilmelidir.. irice lüfer ya da çipura gibi büyükçe balıkların iyice pişebilmeleri için bunların her iki yanlarındaki etleri, kaim yerlerinden bıçak ucu ile yarım santim derinliğinde yarmak gerektiği gibi, çingene palamutlarının da her iki tarafındaki etleri balıkların uzunluklarına doğru ortalarındaki kılçık hizasından keserek yanlardaki etleri fileto çıkarmak suretiyle pişirmek gerekir. Izgara biraz ısıtılmış ve hafifçe yağlanmış olmalı, ateş pek yakından gelmemelidir. Odun ateşinin alevi iyice sönmüş olmalıdır. Aksi takdirde balıklar kolayca yanar..

SALACAKTAN GÜNBATIMI...

Günbatımının Şahlandığı Yer: Salacak Günbatımının şahlandığı nokta Salacak’tır. Kentin sembolü İstanbul silueti en güzel buradan görülür. Dünyanın en görkemli siluetlerinden biri, Rumeli yakasındaki eski kentte Ahırkapı’dan başlayarak, Sultan Ahmed ve Ayasofya manzarasını kapsamaktadır. Günbatımında Tarihi Yarımada’nın bu eşsiz görüntüsü en iyi karşı kıyıdan, Salacak’tan izlenir. Salacak, Üsküdar’da yer alan, Şemsipaşa ile Harem arasında, Kızkulesi’nin karşısında bulunan kıyı ve arkasındaki semtin adıdır. Günbatımında Salacak’ta en özel köşelerinden biri olan Kırmızı Yalı’nın önündeki sahanlıktan, ön planda erguvanlar, sandallar, rüzgâr, deniz ve yalılarla birlikte izlendiğinde insana büyük bir keyif verir. Kaynak: http://www.estanbul.com/istanbulaun-baharda-mutlaka-gorulmesi-gereken-yerleri-244696.html#.U2Al5Pl_tqA