http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

4 Eylül 2014 Perşembe

STRESİ YENMENİN YOLLARI

Japon araştırmacılara göre lavantayı koklamak anksiyete için adeta bir panzehir. Işıkları kapatın ve lavanta kokulu bir mum yakın.

STRESİ YENMENİN YOLLARI

Stres kuşkusuz çağın en büyük sorunlarından biri. İş hayatı, trafik, mali sorunlar, sürekli gergin insanlar.. Bizler bu stresten nasıl kurtulabiliriz.Biliyorum ki hastalıkların çoğunun sebebi yine stres.Stresten kurtulmak için neler yapabiliriz diye birçok yazı okudum. Sizlerle bunları paylaşmak istedim.
Geleneksel Çin tıbbına özel bir yöntem; hoku. Buna göre elin baş parmakla işaret parmağı arasındaki iç kısmına bastırmak da stresi azalttığı kanıtlanmış bir yöntem Hong Kong Polytechnic Üniversitesi'ne göre 30 saniye baskı uygulamak vücuttaki gerginliği yüzde 39 azaltıyor

İSTANBUL CEVAHİR ALIŞ VERİŞ MERKEZİ

İki gün önce yeni yapılan Marmaray ile Avrupa yakasına Yeni kapıya gittik 6_7 dk içersin de gittik . Tabiki çok şaşırdı İlk defa biniyordum Marmaraya ve çok mutlu oldum. Bu kadar kısa bir sürede Yenikapıda olmak müthiş bir şeydi Sonra Mecidiyeköyde bir işimiz vardı .hazırgelmişken Cevahir alışveriş merkezini bir gezelim dedik. Cevahir Alışveriş Merkezi, Şişli-Mecidiyeköy arasındaki bir alışveriş merkezidir. Avrupa'nın 2. büyük, dünyanın ise 8. en büyük alışveriş merkezidir.
Cevahir Alışveriş Merkezi 6 katlı . İçersinde alışveriş magazaları,kafeler,Mc Donalts,Karnınızı doyurmak için mükemmel yerler.,çayınızı kahvenizi içebileceğiniz starbucks vb. gibi kafeler sinema salonu,eğlence merkezi mevcut. Üstelik 2400 araç kapasiteli kapalı otopark hizmetiniz de.

2 Eylül 2014 Salı

FIRNDA PALAMUT

Her zaman balığın mevsimine göre yenmesini önerirler. Örneğin palamutun en lezzetli olduğu dönem Eylül ayı öyleyse Fırında palamutu tabiki bilirsiniz ama paylaşmak istedim. Hani deriz ya buğün ne yesek belki bir akşamda fırında palamut yaparsınız . Gerci ben balığın ya mandalda ya da tavada kızartmasını genelde severim ama tercih sizin... Malzemeler - 4 adet iri palamut ( fileto kesilmiş ) - 3 adet orta boy domates - 2 adet orta boy kuru soğan - 2 adet limon ( dilimlenmiş ) - Bir miktar Zeytinyağı - 3 adet sivri biber Yeteri kadar tuz ve biraz kuru nane Fırında Palamut Yapılışı: Palamut balıklarını alırken balıkçıda kılçığını çıkarttırın ve fileto şeklinde kestirin. Evde yıkamayı unutmayın. Domatesleri, kuru soğanları, limonları dilim dilim kesiyoruz. Biberleri ortadan ikiye uzunlamasına bölüyoruz. İlk önce Fırın tepsisine domatesleri ve soğanları diziyoruz. Daha sonra üzerlerine palamutlarımızı diziyoruz. Palamutlarımızı dizmeden önce zeytinyağı ve tuz ile harmanlayalım. Palamutların üzerine limon ve biberleri diziyoruz. Son olarak biraz tuz, biraz karabiber ekiyoruz. İsterseniz bir tutam kekikte gezdirin. Son olarak üzerlerinde zeytinyağı gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar palamut balıklarımızıpişiriyoruz. Bu süre yaklaşık olarak 35 dakikadır. Sizlere afiyet olsun

BALIK AVI SEZONU AÇILDI....

Eylül ayıyla birlikte balıkta av sezonuda başladı.Eylül de yenilmesi önerilen palamut artık tezgahlarda bol;taze ve uygun fiatlardan satılıyor Fiatlar 5 İle 10 arasında değişiyor.Hava şartları iyi giderse balıkçılar bu gidişle palamut bol 5 liradan satılır diyorlar. Balıkçılarda memnun olacak bu durumdan tabiki vatandaşlarda . Tabiki bende Çünki hergün balık yesem bıkmam... Eylül de Sardalya ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir, her türlü pişirmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.

31 Ağustos 2014 Pazar

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN

VANİKÖY ALPERENLER ÇAY BAHÇESİ

İstanbul da Anadolu yakasında Çengelköyden sonra gelen semt Vaniköy... Çok sevdiğim yerlerden biri.Adeta yeşille mavinin birleştiği sahilde Alperenler çay bahçesi . Zaman zaman oraya gideriz. Fiyatlar uygun; manzara harika çok güzel hizmet.Hele baharda yeşille mavinin birleştiği bu semti erguvan ağaçları süslüyor.Buğün yie oraya gittik. Sizlerle paylaşmak istedim.Yolunuz düşerse sizlerede gitmenizi tavsiye edeceğim bir mekan..

VANİKÖY