http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

19 Temmuz 2014 Cumartesi

BEBEK

Bebek, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, Boğaziçi'nin Avrupa yakasında semt. Rumeli Hisarı ile Arnavutköy arasında yer alan ve genelde yüksek gelirlilerin oturduğu semt, aynı adı taşıyan bir deniz koyuna da sahiptir. İstanbulluların her daim uğrak noktası olduğu Bebek'te, sahil boyu yürüyüş yerleri, dinlenme yerleri ve kafeleri her zaman dolup taşıyor. Özellikle Bebek Parkında ve çevresindeki cafe ve restoranlarda boğaza karşı doyumsuz bir İstanbul keyfi sürebilmektedir.

BEBEK

14 Temmuz 2014 Pazartesi

SARIYER

Sarıyer İstanbul'un Avrupa yakası'nda yer alan ilçedir. Güneyde Beşiktaş, güneybatıda Kağıthane ve batıda Eyüp ilçeleri ile doğuda İstanbul Boğazı, kuzeyde Karadeniz ile çevrilidir. İlçe, eskiden kıyılarındaki plajlarıyla da ünlüydü. Ama günümüzde İstanbul Boğazı kıyısında yalnızca Altınkum ve Tarabya plajları faaliyet halindedir. Deniz kirliliğinin yoğunlaşması nedeniyle, dalyanlar gibi Boğaz'daki öbür plajlar da kapanmıştır. İlçenin en gözde plajı Kilyos'tadır. Sarıyer'ın, özellikle Karadeniz kıyısındaki plajları, yaz aylarında bir turistik cazibe merkezi halini alır. Özellikle kıyı kesiminde otel, motel, lokanta ve bar gibi işyerleri yıl boyunca İstanbulluların ilgisini çeker. İlçede mimari değer açısından önem taşıyan birçok yapı vardır. Bunlar arasında konsolosluk binaları, kasırlar, köşkler, yalılar, iskeleler, kiliseler dikkati çeker. Ayrıca Rumelifeneri'ndeki Ceneviz kalesi de görülmeye değer yerlerindendir

İSTANBUL GECELERİ

SARIYER

13 Temmuz 2014 Pazar

KİLYOS

Kilyos İstanbul'a 30, Atatürk Havaalanı'na 50 kilometre uzaklıktadır. 1930 yılına kadar Çatalca ilçesine bağlı bir nahiye iken o tarihte yapılan yönetsel düzenleme sonucu kurulan Sarıyer ilçesine dahil edilmiştir. Sahili ile ünlüdüKilyos... Bir sahil köyünde yemek yemek, trafik kargaşasından uzak ve sakin bir ortamda deniz ve doğa içinde hafta sonu tatili ve dinlencesi yaşamak istiyorsanız, İstanbul Sarıyer ilçesinin bu güzel beldesi Kilyos'u ziyaret edebilir, yaz aylarında plaj ve deniz keyfini sürebilirsiniz.

KİLYOS

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN