http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

14 Haziran 2014 Cumartesi

İSTANBULA YOLUNUZ DÜŞERSE NERELERİ GEZEBİLİRSİNİZ?

Topkapı Sarayı,Yerebatan Sarnıcı,Ayasofya,SultanAhmet Camii,Süleymaniye Camii,Eyüpsultan Camii,Yeni Camii,Kapalı çarşı Mısır Çarşısı,Türk İslam Eserleri Müzesi Galata köprüsü Haliç,Beyoğlu,İstiklal Caddesi,İstanbul Akvaryum Miniatürk;Emirgan Korusu,Yıldız Parkı,Rumeli Hisarı Çırağan sarayı..... Bunlar ilköncelikle gezmenizi tavsiye edebileceğim yerler Kısa süreliğine İstanbula yolunuz düşerse..

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN....

Tüm İstanbul ve Deniz aşıkları Şu an İstanbul da gece saat 24. En iyi dileklerimi sizlere iletirken herşey gönlünüze göre olsun diyorum..Mutlu olun Mutlu kalın...

İSTANBULDA NERELERİ GEZEBİLİRSİNİZ?

İstanbul tarihini yaşatan şehir.... Müzeleri, camileri ,Saraylarıİstanbula yolunuz düşerse mutlaka görülmesi gereken yapıtlar.İstanbul anlatılmakla bitmez. Kasırları,Alışveriş merkezleri, Kültür merkezleri,Eğlence merkezleri,nadide semtleri,sinemaları,Tiyatroları derken anlatılmakla bitmez. Asya ile Avrupayı birbirine bağlar.Herşeyden önce günbatımını İstanbuldan seyretmek bir başkagüzel.

11 Haziran 2014 Çarşamba

KANDİL MESAJI

* Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yagmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

BERAAT KANDİLİ

9 Haziran 2014 Pazartesi

BALIK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler: 400 gr palamut 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 2 dilim bayat ekmek 1 tatlı kaşığının ucuyla tuz değirmen karabiber kızartmak için sıvıyağ Köfteleri bulamak için galeta unu Yapılışı: Palamut dilimlerini 10-12 dakika kadar kaynar suda haşlayın. Haşlanan balık parçalarının derilerini ve kılçıklarını alın. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Blendere balık, sarımsak, soğan ve ekmeği alın. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek kısa kısa 3-4 kez çalıştırın. Güzelce karışan köfte harcını çukur bir kaba alın ve buzdolabından 15-20 dakika soğuyup kendini çekmesi için dinlendirin. Galeta ununu düz bir tabağa dökün. Hazırladığınız balık kıymasından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak fotoğraftaki gibi şekillendirin. Galeta ununa buladığınız köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Yeşilliklerle sıcak servis yapın.Afiyet olsun. Hergün balık yesem pes etmem. Balık Sevenler için..

BALİK KÖFTESİ

Balık köftesi tarifi için malzemeler 1 kg hamsi 1 adet iri boy kuru soğan 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kimyon Yarım su bardağı mısır unu 4 dilim bayat ekmek içi ya da yarım su bardağı galeta unu 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan Kızartmak için sıvı yağ Köfteleri bulamak için biraz un Balık köftesi yapımı Önce hamsi balıklarını bir güzel ayıklayın. Kılçıklarını çıkararak, fileto haline getirin. Balıklarınızı yıkadıktan sonra, kesme tahtasının üzerinde bıçak yardımıyla kıyma gibi kıyın. Bunları derin bir kabın içine alın. İçine tuzunu, kırmızı pul biberi, karabiberi, kuru naneyi, rendelediğiniz kuru soğanı ve yumurtayı ilave edin. Ayrıca maydanozları ve taze soğanları yıkayın ve ayıklayın. Bunları ince bir şekilde doğrayın. Balıkların içine ilave edin. En son harcın içine mısır ununu, bayat ekmek içlerini ya da galeta ununu ilave edin. Malzemelerin hepsini aynı köfte yapar gibi yoğurun. Yoğurma işleminiz bittikten sonra, köfteleri şekillendirin. Kızartma tavasının içine sıvı yağı koyarak, ateşin üstünde kızdırın. Şekil verdiğiniz köfteleri biraz una bulayın ve kızgın yağın içine atın. Her iki tarafını kızarttıktan sonra, servis tabağına aldığınız, balık köftelerini biraz maydanoz ile süsleyerek konuklarınıza servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

SİZLER İÇİN

SEZON KAPANDI BALIK FİYATLARI ARTTI....

Denizlerde avlanma yasağının başlamasıyla balık fiyatlarında artış yaşanıyor. Mevsim şartları ve av yasağı nedeniyle Batı Karadeniz Bölgesinde çupranın tanesi 5, istavritin kilogramı 20, hamsinin de 10 liradan satılıyor.

CADDEBOSTAN GEZİSİ

Dün birkaç gündr aralıksız ,sağnak halinde yağan yağmurdan sonra hava çok güzeldi.Günlerden pazar hava güzel Caddebostan;a doğru gidelim diye düşündük.Adeta herkes bu güzel havayı görünce dayanamamış dışarı çıkmışlardı. Caddebostan sahil,iç kısımlar.kafeler tıklım tıklımdı.Sanki herkes yazı karşılamak için dışarı çıkmıştı.Cadde üstündeki kafelerinin birinde boş bir masayı bile bulmak zor gibi gözüksede ,girdiğimiz kafede bir masaya oturup kahvelerimizi yudumladık. Kahve molasında sonra sahil yoluna yürüdük. Deniz pırıl pırıl masmavi .. O masmavi çarşaf gibi denize gözalabildiğince bakınca sanki bütün yorgunluğumu unutuyorum.. Mutlu oluyorum.Sahilde yürüdükçe yürüyesi geliyor insanın. Akşamüstü günbatımını seyrettikten sonra arabamıza binip eve döndük.. Bence güzel bir gündü.

8 Haziran 2014 Pazar