http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

14 Eylül 2013 Cumartesi

KADIKÖY İSKELE

Kadıköy iskele bir hayli kalabalıktı. Kadıköyden Eminönüne,Karaköye,Adalara,Çınarcığa vapurlar kalkıyor.Yenikapı'ya,Avcılara,Bakırköy'e Deniz otobüsü kalkıyor.Ayrıca motorlara binip Bogazturu yapabilirsiniz.

DABRUKA ÇALAN KÜÇÜK KIZ

Kadıköy de Tiyatronun arka sokağında yolun ortasına oturmuş ominicik parmaklarıyla durmaksızın dabruka çalan o minik sevimli kız çocuğu herkesin olduğu gibi benim de dikkatimi çekti . Profesyonel fotoğraf makinalarıyla çok yakından resmini çekenlerin yanına yaklaşıp ben de amatör fotoğraf makinemle resmini çektim.

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARINA

BU TAZE VE MİS GİBİ KOKAN ÇİÇEKLER İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARINA

ÇİCEK SATAN KIZ

Tiyatrodan çıktığımda sol tarafta çiçek satanlar vardı. Birkaç resim çekmek istedim. Resmini çekmek için izin istedim. Oda tabii çek ,ama ne olur banada resmimi getir diyordu. O çiçekçi kızın makyajdan uzak tabii halini çekerken o da bana poz veriyordu.Söz resmini getiririm,senden de gül alırım diyince içten ve samimi bir ses tonuyla senin canın sağolsun diyordu.

KADIKÖY HALDUN TANER TİYATROSU

Üsküdardan Kadıköye geldim. İlk işim tiyatroya uğramak oldu. Kadıköy vapur iskelelerine yakın KADIKÖY HALDUN TANER TİYATROSU 'nda oyunlar 4 Ekim de başlıyor. Tiyatro sevenler aklınızda olsun...

MAVİ GECE FM

İstanbul ve deniz aşıkları Bloğumuza radyo eklenmiştir.istekte bulunabilirsiniz. İyi eğlenceler...

ÜSKÜDAR SAHİL

Üsküdar sahile indiğim de sık sık uğradığım çay bahçesi meşhur kuşkonmaz camii yanı.. Denize nazır bu çay bahçesi yine bayağı kalabalıktı. Balık tutanlarda birbirlerine hadi rastgele diyorlardı..

ÜSKÜDAR YALI BALIK EVİ

Sahilde denize karşı çayımı içmek üzere Şemsipaşaya yürüdüm.Şemsipaşa da YALI BALIK EVİ'nin önünden geçtim.Üst katlarında denize nazır Balık çorbanızı içebilirsiniz. Nefis muhlama ,Balık kokoreç,kağıtta levrek,çipura ızgara kalamar, balık köfte ,istavrit tava,laz böreği,yiyebilisiniz.TEmiz ve rahat bir ortamda fırın helva ve künefe gibi tatlılarıda mevcut.

ÜSKÜDAR BALIK PAZARI

Buğün Üsküdar balık pazarına uğradım. Tabi sonra da otoparkın arkasında ki balıkçılara. Balıklar sanki buğün hergünden daha taze idi. Palamut Üsküdar balık pazarın da çifti 15 den satılıyordu. Uskumru 5 TL. Fiyatlar ucuz ,balıklar çok taze., satın alan çoktu. Ben de kaçırmadım bu fırsatı.Hatta balık tezgahlarının resmini çektim.

10 Eylül 2013 Salı

MODA DENİZ KULÜBÜ

Moda Deniz Kulübün de 11 Eylül de saat 22.oo dan itibaren FETTAH CAN' ı O güzel sesiyle dinleyebilirsiniz.

EMİNÖNÜNDEN ÜSKÜDARA DÖNÜŞ

Piyerloti de nefis Türk kahvemizi zevkle o nefis manzaraya karşı yudumladıktan sonra tereferiğe bindik ;kuşbakışı oşahane manzarayı seyrederek 2 dk da Eyüp Sultan 'a geldik.Eyüpten de Eminönüne geldik.Üsküdar motorlarına bindik Tabi ki artık hava kararmıştı.Yine resimler çektim . Gece hertaraf rengarenk ışıklarla donatılmıştı.Galata köprüsünün altında ki balık lokantaları ise yine doluydu.Rengarenk ışıklar altında denize nazır balık lokantalarında da balık yemenin tabi ki tadına doyum olmazdı. Ben resimleri çekerken özellikle rengarenk ışıklarla donanmış boğazın incisi Boğaz Köprüsünü sanki beni çek en güzel benim diyordu; o heybetli haliyle. Bu arada artık Üsküdar;a geldik.Evimize döndük.Bugün bizim için çok güzel bir gündü:yorğunluğumuzun bile farkına varamadık.

9 Eylül 2013 Pazartesi

PİYERLOTİ

Eyüp'ten Piyerlotiye teleferik hattı vardı. İlk defa çıkaçaktık. Teleferik kuyruğu o denli yoğundu ki en az yarım saat bekleyene kadar yürümeye karar verdik . Doğru da yaptık Hava kararmadan resimler çekmek ve manzarayı seyretmek istiyorduk.Piyerlotiye bir hayli yorulmuş vaziyette ulaştık. Ama resimlerden de anlaşılacağı üzere bu manzaraya fazlasıyla değerdi.

EYÜP SULTAN

Eyüp Sultana geldiğimizde birhayli kalabalıktı.Camiye giden o dar sokaklardaki dükkanlar alış veriş yapan gezen insanlarla doluydu. Eyüp Sultan Hazretlerini ziyarete gelenler de çokt. Bizim de ilk işimiz oydu. Eyüp Sulta Hazretlerini ziyaret ettik Duamızı ettik.Yine resimler çektim.