http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

29 Mayıs 2014 Perşembe

ORTAKÖY CAMİİ

Ortaköy, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Kumpircilerin, Wafflecıların ve Kokoreççilerin olduğu meydanı meşhurdur. Ortaköy Camii semtin sembolüdür.

Şehzade camii

Şehzade Mehmet Camii ya da Şehzadebaşı Camii olarak da bilinen Şehzade Camii ve Külliyesi, İstanbul’un Eminönü ilçesinde Şehzadebaşı caddesinde yer alır ve 1543 1548 yılları arasında inşa edilmiş, Mimar Sinan eseridir.

SULTANAHMET CAMİİ

GÜNDÜZÜDE GECESİDE GÜZEL İSTANBUL.....

28 Mayıs 2014 Çarşamba

İSTANBULDA GÜN BATIMI

İstanbul ve deniz aşıkları herşey gönlünüzce olsun Mutlu olun .. Mutlu kalın.

NURUOSMANİYE CAMİİ

Nuruosmaniye Camii, İstanbul’da inşa edilmiş ilk barok özellikli camidir. Çemberlitaş semtinde, Kapalıçarşı girişinde yer alır. 1748-1755 yıllarında inşa edilmiştir. Cami ile birlikte medrese, imarethane, kütüphane, türbe, çeşme ve sebilden oluşan bir külliye inşa edilmiştir. Çevresindeki birkaç dükkan da külliyeye dahildir. Barok sanatının etkisi kütüphane, türbe, çeşme ve sebilde de görülmektedir.

YENİ CAMİİ

İstanbul'da 1597 yılında temeli atılan Yeni Camii, Osmanlı sultanları tarafından yaptırılan büyük camilerin son örneğidir. inşaata çeşitli nedenlerle ara verildiğinden tam 66 yılda tamamlanmış, yapımında üç ayrı mimar çalışmıştır. Caminin ana kubbesi 4 filayağına oturtulmuştur. Mermer oyularak yapılan minberi büyük ve ince bir sanat eseridir. Stalaktik başlıklı sütunların tuttuğu 24 revaklı avluda Türk sanatının en değerli mücevherlerinden sayılan bir şadırvan vardır. Eminönü’nde Mısır Çarşısı’nın karşısında olan Yeni Valide Camii Külliyesi, Osmanlı tarihi boyunca yapımı en uzun süren Külliye olma özelliğine sahiptir. III. Murat’ın karısı Safiye Sultan adına 1589 yılında inşaatına başlanmış ve yapımı bir süre durdurulduktan sonra 1661 yılında IV. Mehmet’in annesi Valide Turhan Sultan tarafından yapımına tekrardan başlanmış ve 1663 yılına bir Cuma namazı sonrası açılmıştır. Yeni Cami Külliyesi inşasının uzun yıllar sürmesi, farklı mimarların yapıda payının olmasına sebep olmuştur. İlk yapılanmaya Mimar Sinan’ın talebesi Davut Ağa ile başlanmış yapılanmaya Dalgıç Ahmet Ağa’yla devam etilmiş ve tamamlamak yarım yüzyıl sonra Mustafa Ağa’ya nasip olmuştur. Yeni Valide Camii Külliyesi’nin ana yapıları Cami, Mısır Çarşısı, Türbe ve Hünkâr Kasrı’dır

BEYAZIT CAMİİ

Külliyenin imarethane ve kervansarayının bugüne ulaşan kısmı Beyazıt Devlet Kütüphanesi tarafından kullanılmaktadır. Medrese ise caminin sağında ve oldukça uzağında yapılmıştır. Günümüzde Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi olarak kullanılmaktadır. Bu müzede Muhammed’in kabir toprağı, saçı şerifi, Kabe örtüsü gibi kutsal emanetler bulunmaktadır. Külliyenin hamamı medreseden de uzakta, Ordu Caddesi üzerinde, Edebiyat Fakültesi`nin yanındadır. Caminin kıble tarafındaki boşluktaysa türbeler bulunmaktadır. Sultan II. Bayezid`in, kızı Selçuk Hatun`un ve Tanzimat Fermanı`nın mimarı Mustafa Reşid Paşa`nın türbeleri buradadır. Beyazıt Camii Tarihi Cami yapılışından sonra değişikliklere uğramış, 1736 da şeyhülislam Veliyüddin Efendi tarafından sağ tarafa bir kütüphane yaptırılmış, 1797, 1870, 1940 ve 1958 yıllarında da tamirler geçirmiştir. Yanında da türbesi bulunmaktadır. Caminin planı kare şeklindedir. Külliyenin merkezi Bayezid Camii`dir. 16.78 m çapındaki ana kubb> ki ana kubbesi dört ayaküstüne oturtulmuştur. Kubbesi dört filayağı ile iki sütun üzerine istinad eden kemerlere oturtulmuştur. Merkez kubbenin yanı sıra caminin tavanında 24 küçük kubbe daha bulunmaktadır. Mihrap ve kapı tarafında yarım kubbeler ile yanlarda dört ufak kubbe yer almıştır. Cami içerisindeki taş ve ahşap işçiliği ile vitraylar dikkat çekici güzelliktedir. Avlu döşemesi ve şadırvanın sütunları Bizans`tan kalma malzemenin yeniden işlenmesiyle elde edilmiştir. Özellikle şadırvan sütunlarında Bizans izleri görülebilmektedir. Caminin önünde yer alan avluya üç süslü kapıdan girilir. Cümle kapısının önü Bayezid Meydanı'dır, imparatorluktan bu güne kadar çok sayıda siyasal ve toplumsal olayın sahnesidir. Nice bilim ve sanat olayının sahnesi de cümle kapısından girip soldaki kapıdan çıkınca karşılaşılan çınaraltı ve Sahaflar Çarşısı'dır. Çarşının ötesi Kapalıcarşı'dır. Ortada bir şadırvanı vardır. Avlu revaklı olup revaklar altısı granit, dördü yeşim ve onu yeşil olmak üzere 20 sütunlu 24 kubbelidir.

BEYAZIT CAMİİ

Beyazıt Camii Konumu İstanbul’un önemli kültür ve iş merkezlerinden biri Beyazıt’tır. Adını Beyazıt Camii’nden alıyor. Cami ise adını Sultan II. Beyazıt’tan. Aksaray, Süleymaniye, Kapalıçarşı, Sultanahmet, Vezneciler yönlerinden gelen yolların buluştuğu bir mekan Beyazıt’tır. Kapalıçarşı başta olmak üzere iş merkezlerinin yoğunluğu sebebiyle birbirinden farklı insan nüfusunu bünyesinden taşır.

SÜLEYMANİYE CAMİİ

Süleymaniye Camii 1551-1558 yılları arasında Kaununi Sultan Süleymanın isteği üzerine İstanbul Eminönü Semtinin Süleymaniye bölgesinde Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir.

SÜLEYMANİYE CAMİİ

Süleymaniye Camii Klasik Osmanlı Mimarisinin en önemli örneklerinden biridir.Yapımından günümüze dek İstanbul'da yüzü aşkın deprem gerçekleşmesine karşın, caminin duvarlarında en ufak bir çatlak oluşmamıştır. Dört fil ayağı üzerine oturan caminin kubbesi 53 m. yüksekliğinde ve 27,5 m çapındadır. Bu ana kubbe, Ayasofya'da da görüldüğü gibi, iki yarım kubbe ile desteklenmektedir. Kubbe kasnağında 32 pencere bulunmaktadır. Cami avlusunun dört köşesinde birer minare bulunmaktadır. Bu minarelerin camiye bitişik iki tanesi üçer şerefeli ve 76 m. yüksekliğinde, cami avlusunun kuzey köşesinde soncemaat yeri giriş cephesi duvarının köşesinde bulunan diğer iki minare ise ikişer şerefeli ve 56 m. yüksekliğindedir. Cami, içindeki kandil islerini temizleyecek hava akımına uygun inşa edilmiştir.Yani cami içinde, yağ lambalarından çıkan islerin tek bir noktada toplanmasını sağlayan bir hava akımı yaratacak şekilde inşa edilmiştir. Camiden çıkan isler ana giriş kapısının üzerindeki odada toplanmış ve bu isler mürekkep yapımında kullanılmıştır.

YUŞA TEPESİNDEN MANZARA

Yuşa Tepesi, binlerce yıldır bir çok kültüre ev sahipliği yapan İstanbul’un en güzel, en yüksek ve sahile en yakın tepesi olarak Beykoz’da bulunmaktadır. İstanbul’u ve Karadeniz’i aynı anda gören muhteşem bir manzaraya sahip ve ormanlarla çevrili bu en yüksek tepeden İstanbul bir başka güzel görünüyor. 1990′lı yıllardan itibaren başlayan çalışmalar sonucunda bugün Yuşa Tepesinde Şadırvan, Kültür Evi, Yemekhane, Kütüphane oluşturulmuş Cami ve çevresi de düzenlenmiştir.

YUŞA TEPESİNDEN MANZARA

YUŞA HAZRETLERİ

27 Mayıs 2014 Salı

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARINA......

Herşey gönlünüzce olsun.

AYASOFYA CAMİİ

Dünyanın 7.harikası. M.S.6.yüzyılda bu görünümü aldığında dünyanın en büyük yapısıydı.Ancak bin yıl sonra daha büyüğü yapılabildi. Çok büyük bir kubbenin altında çok büyük bir mekan oluşturulmuştur.3.Ayasofya, Justinianus döneminde, iki mimar Isidoros ve Artemios tarafından yapılmıştır.İmparator her pazar Büyük Saray’dan Ayasofya’ya özel bir yoldan gelirdi.Konstantinapolis en eski megapoldür. 6.yüzyıldan itibaren dünyada ilk kez Konstantinapolis’te çok katlı sosyal konutlar yapılmıştır.

AYASOFYA CAMİİ

KÜÇÜK AYASOFYA CAMİİ

Küçük Ayasofya Camii – İstanbul Cankurtaran ile Kadırga arasında, Küçük Ayasofya Caddesinin sonundadır. Kiliseden çevrilme camilerdendir. Sultan 2.Bayezid zamanında Darüssaade Ağası Hüseyin Ağa tarafından bir minare eklenerek camiye çevrilmiştir. Muhtelif zamanlarda tamirler görmüş ve bugünkü minaresi 1955 yılında yaptırılmıştır. Sağda yükselen minaresi tek şerefelidir. Önündeki beş kubbeli ve altı sütunlu son cemaat yeri sonradan yapılmıştır. Sol tarafdaki bahçesinde Hüseyin Ağa’nın türbesi bulunmaktadır.

EYÜPSULTAN(EYYÜP EL ENSARİ HZ )

Eyüp semtinin merkezinde, Haliç kenarındaki Eyüp Sultan Külliyesi içinde bulunan Eyüp Sultan Camii, İslam aleminin önemli ziyaretgahlarından biridir. Caminin içinde de yer aldığı Eyüp Sultan Külliyesi; camii , türbe, hamam ve günümüze ulaşmayan medrese ve imaretden oluşmaktaydı. Külliyenin ilk inşa edilen kısmı türbedir. Bu türbe adını, Hz. Muhammed'i Medine'ye ilk geldiğinde evinde misafir eden Hz. Ebu Eyüb el-Ensari isimli sahabeden almıştır. Halk arasında "Eyüp Sultan" olarak adlandırılan bu kişi, Emevilerin 668-669'daki İstanbul kuşatmasına katılarak bu savaşta şehit olmuştur. Mezarının bulunduğu yeri İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmed'in hocası Akşemseddin rüyasında görmüş ve buraya türbesi yaptırılmıştır. 1459 yılında ise yine Fatih Sultan Mehmed tarafından türbenin yanına camii, medrese, imaret ve hamam yaptırılmış böylece külliye oluşmuştur.

EYÜPSULTAN CAMİİ

http://gezipgordum.com/wp-content/uploads/2013/06/Ey%C3%BCp-Sultan-Cami-2.jpg

SULTANAHMET CAMİİ

SULTANAHMET CAMİİ

İstanbul anlatılmakla bitmez ,gezilmekle bitmez.Bu gün sizlere İstanbul'un camilerinden bahsetmek istiyorum. İlk aklıma gelen camilerden biri SULTANAHMET CAMİ.İstanbul da yaşayan yaşamyan herkesin ilgisini çeken şahane yapıtlardan. Yurt dışından gelen tün turistlerin ilğisini çekmektedir.Size Sultanahmet camisi hakkında biraz bilği vermek istiyorum. Mimar Sedefkar Mehmet Ağa tarafından, Sultan I. Ahmet’in emri ile 1609 ve 1616 yılları arasında yapılmış olan Sultan Ahmet Camii, İstanbul’un ve Türkiye’nin en ünlü tarihi eserlerinden biridir. Caminin süslemelerinde ve İznik çinilerinde hakim renk olan mavi renginden ötürü, Sultan Ahmet Camii, Avrupa’da “Blue Mosque (Mavi Cami)” olarak da tanınmaktadır. Mimar Sedefkar Mehmet Ağa tarafından, Sultan I. Ahmet’in emri ile 1609 ve 1616 yılları arasında yapılmış olan Sultan Ahmet Camii, İstanbul’un ve Türkiye’nin en ünlü tarihi eserlerinden biridir. Caminin süslemelerinde ve İznik çinilerinde hakim renk olan mavi renginden ötürü, Sultan Ahmet Camii, Avrupa’da “Blue Mosque (Mavi Cami)” olarak da tanınmaktadır. stanbul’ un Fatih ilçesinde bulunan bu görkemli yapıtı sizler de ücretsiz olarka ziyaret edebilirsiniz. Sabah saat 09.00 ile akşam saat 18.00 saatleri arasında herkese ziyaret amaçlı olarka açık olan bu camii sizlere de muhteşem bir gezi mekanı olabilecektir.

25 Mayıs 2014 Pazar

İSTANBULU DİNLİYORUM...

İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda Sucuların hiç durmayan çıngırakları; İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı. İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor derken Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık; Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı, Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular, Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı Başımda eski alemlerin sarhoşluğu, Loş kayıkhaneleriyle bir yalı Dinmiş lodosların uğultusu içinde. İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı. İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geçiyor kaldırımdan. Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar. Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı. İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde. Alnın sıcak mı, değil mi biliyorum; Dudakların ıslak mı değil mi, biliyorum; Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul’u dinliyorum. ORHAN VELİ KANIK

HAZİRAN AYINDA HANĞİ BALIK YENİR.....?

HAZİRAN ayında balıklar az tutulur. Dip balıkları yumurtalarını dökmüş olduklarından dağınık gezerler. Bu sebeple haziran balıkçılık açısından verimsizdir. Tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinağrit, levrek ve eşkina bulunur. Haziran ayında yenebilecek balık türleri:Mercan,barbunya ve levrektir.

BİR İSTANBUL RESMİ

STAR CİTY OUTLET CENTER

YENİBOSNA BAHÇELİEVLER

ARENAPARK

ArenaPark AVM, İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinin Atakent Mah. mahallesinde (Çiçekli Vadi Caddesi) yer alıyor.

ARMONİ PARK

İSTANBULUN ALIŞ VERİŞ MERKEZLERİNDEN ARMONİ PARK
Tevfik Bey Mah. Halkalı Cd. Sefaköy 71 bin metrekarelik kapalı alanda 95 mağazasıyla hizmet veren ArmoniPark, yerli ve yabancı tanınmış markaları bünyesinde barındırıyor. Bakırköy, Küçükçekmece ve İkitelli bölgelerinin tam ortasında yer alan ArmoniPark'ı ayda 1.200.000 kişi ziyaret ediyor.

MİRAC KANDİLİ

TÜM DUALARIMIZIN KABUL OLMASI DİLEĞİYLE MİRAC KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN...