http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

19 Ekim 2013 Cumartesi

THE MARMARA ŞİŞLİ HOTEL

Adres: Fulya Mh., Ortaklar Caddesi (Meliha Avni Sözen Cd.) No:30, 34384 Istanbul Telefon:(0212) 370 9400

THE MARMARA ŞİŞLİ

YILDIZ PARKI BEŞİKTAŞ

YILDIZ SARAYI BEŞİKTAŞ

Yıldız Sarayı, ilk kez Sultan III. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit süresinde Osmanlı Devletinin ana sarayı olarak kullanılmış olan saray. Günümüzde Beşiktaş İlçesi’nde yer alır

YEDİKULE HİSARI

Sarayburnundan Bakırköye uzanan sahil yolu üzerindedir.Yedikule zindanları İstanbul ve Türkiye nin en eski açıkhava müzesi olup,Yedikule semti sınırları içindedir.

SULTANAHMET BİNBİR DİREK SARNICI

Büyük Kostantin zamanından günümüze kalan Binbir Direk sarnıcı Sultanahmette Adliye Sarayı yakınındada olup Turistlerin ilğisini çekmektedir.

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN

HALDUN TANER TİYATROSU _KADIKÖY

23 ekim çarşamba saat 20.00 da Kadıköy merkezdeki Haldun Taner Tiyatrosunda MESUT İNSANLAR FOTOGRAFHANESİ adlı oyunu izleyebilirsiniz..

KIZ KULESİ

Whitney Houston - I Will Always Love You - Lyrics

İSTANBUL BOGAZİÇİ

İSTANBUL BOGAZİÇİ

17 Ekim 2013 Perşembe

CVK HOTELS &RESORTS PARK BOSPHORUS İSTANBUL

Taksimde taksim meydanı, Atatürk Kültür Merkezi yakınında bulunan ,misafirlerini deniz,şehir,bahçe manzarasına sahip elit odalarında en iyi konaklama ve hizmeti sunan oteldir.

THE MARMARA HOTEL_ TAKSİM

İstanbul;un en iyiotellerinden biri olan THE MARMARA HOTEL Taksim meydanında.Deniz manzaralı oda ve suitlerinde en kaliteli hizmetle ,uygun fiatla konaklama imkanı sunuyor. TEL:02163348300

ÇIRAGAN SARAYI

Sultan Abdülaziz tarafından Sarkis Balyan’a yaptırılan Çırağan Sarayı’nın yerinde, daha önceleri III. Selim’in 1800 yılların başında inşa ettirdiği, ahşap bir sahil köşkü vardı. Bu köşk yıkılarak; yerine meşhur Çırağan Sarayı yaptırılmış. Ayrıca; Çırağan Sarayı yapımı için Beşiktaş Mevlevihanesi de yıktırılmıştır. Saray mermerden olup, toplam mekân 80 bin metrekare kadar yüz ölçümüne yayılı ÇIRAGAN SARAYI Beşiktaş tan ortaköy istikametinde giderken sol taraftadır.

BELGRAT ORMANI

SARAY BURNU

Gülhane parkı yakınında denize nazır çaybahçelerinin bulunduğu Sarayburnuna Sirkeciden yürüyerekte gidebilirsiniz.

SARAYBURNU

DENİZ AŞKI

16 Ekim 2013 Çarşamba

HAGİA SOPHİA HOTEL _ FATİH

Otel bünyesindeki alakart restoran Türk ve dünya mutfağından yemeklerle hizmetinizdedir. Konuklar yemeklerini şık restoranın iç mekanında veya Ayasofya manzaralı terasta açık havada yiyebilirler.__

HAGİA SOPHİA HOTEL

AZADE HOTEL

Sultanahmet Camii'ne 100 metre mesafede bulunur.Topkapı Sarayına 300 metre mesafededir.Odalar deniz ,şehir ve bahçe manzaralıdır.Misafirlerine sağlık klübü ve sauna gibi hizmetler sunar.Memnun kalacağınızdan eminim.

AZADE HOTEL _SULTANAHMET_FATİH

EUROSTARS HOTEL _ SİRKECİ

FOUR SEASONS HOTEL SULTANAHMET

HÜRREM SULTAN HAMAMI

HASEKİ HÜRREM SULTAN HAMAMI_ SULTANAHMET

Ayasofya Muzesi

ATAKÖY MARİNA NOSSA COSTA

Nossa Costa, Türkiye’nin ilk Altın Çıpa ödüllü 5 yıldızlı marinasında, İstanbul’un gürültüsünde uzakta keyifle size sunulan lezzetlerinin tadına varabileceğiniz eşsiz bir mekan. Profesyonel servis anlayışı ve yüksek standartları doğrulutusunda değerli misafirlerine dünya mutfağında muhteşem lezzetler sunan Nossa Costa, sevdiklerinizle birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz nezih bir restaurant.

İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARINA

MERHABA İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI

İstanbul dışında ; Yurd dışında yaşayıpta istanbula hasret çekenler,İstanbulda yaşayıpta bizi takip edenler hepinize merhabalar ,iyi akşamlarHerşey gönlünüzce olsun.Yurt dışı dedim de anladığım kadarı ile bloğumuzu Amerikadan,Ukrayna,Rusya Almanya,Sırbistan ;Azerbeycan ve Fransa gibi ülkelerden takip edenler de var. Buda bizi çok mutlu etti. Bundan sonra blogumuzda İstanbulla ilgili birçok gezilecel, görülecek yerleri paylaşmaya çalışacağım.İstanbulu merak edenler,özleyenler,Kısacası İSTANBUL VE DENİZ AŞIKLARI İÇİN... Herşey gönlünüzce olsun.Mutlu kalın.

15 Ekim 2013 Salı

SÜLEYMANİYE CAMİİ

EMİNÖNÜ YENİ CAMİİ

SU ALTI DÜNYASINI KEŞFEDECEĞİNİZ YER TURKUAZOO BAYRAMPAŞA' DA

İSTANBULDA MUTLAKA GÖRMENİZ GEREKEN YERLERDEN BİRİDE TURKUAZOO

FIRINDA ÇUPRA TARİFİ

MALZEMELER 4 adet çupra 1 adet havuç 1 adet soğan 7-8 adet defne yaprağı Karabiber Pulbiber Tuz Zeytinyağı Kekik (üzeri için) TARİF İyice yıkanmış ve temizlenmiş çupraların içine bir miktar karabiber, tuz ve pulbiberi serpip, dilimlenmiş havuç, soğan ve defne yapraklarını da yerleştirelim. Balıkları fırın tepsisine yerleştirip üzerine tuz ve kekiği serpip bir miktar sıvı yağ ekliyelim. Önceden ısıtılmış 180-200 derecedeki fırında balıkları iyice kızarana kadar pişirelim. Not: Defne yaprağını servisten önce balıkların içinden almayı unutmayın.

CUPRA IZGARA