http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

21 Aralık 2009 Pazartesi

istanbuldaki en iyi 10 bar ...

BABYLON

Konser merkezi Babylon, kültürlerarası bir anlayışla müzikseverlere farklı bakış açılarının toplandığı düzenli ve zengin bir program sunuyor. Yeryüzünün farklı seslerini müzikseverlerle buluşturan Babylon yerli yabancı birçok müzisyeni ağırlıyor.

1999’da açıldığından bu yana İstanbul kent kültüründe öncü bir yere sahip olan ve Beyoğlu’ndaki devinimi Asmalımescit bölgesine kaydıran Babylon mimari, akustik tasarımı ve teknik donanımıyla Türkiye’nin en iyi canlı müzik mekanı olarak değerlendiriliyor. Çok amaçlı bir mekan olan Babylon ajandasını yalnızca konserlerle sınırlamayıp, tiyatro, dans, atölye çalışmaları, belgeseller gibi sanat disiplinlerine de yer ayırıyor.

Babylon kapılarını etkinlik olan günlerde hafta içi saat 21:00’de, hafta sonu 22:00’de açmaktadır. Babylon Pazar, Pazartesi kapalıdır.
Babylon gişesi ise Salı – Cumartesi günleri arası, 12:00 – 21:00 saatleri arasında bilet satışı ve danışma olarak hizmet vermektedir.

Tel: 0212 292 73 68
Faks: 0212 243 45 27
Şeyhbender Sokak No:3 Asmalımescit Beyoğlu İstanbul
Web: www.babylon-ist.com

CUBA RESTAURANT&BAR

Mutfak şefi karabiyan mutfak bilgisiyle öne çıkan İrfan Bayramoğlu. İrfan ustanın yemek önerileri ise, Havana usulü Ekmek üstü pizzalar, chili con carne, erik soslu tavuk, soğanlı biftek, karayip soslu köfte gibi yerel Küba yemekleri ve diğer lezzetli yemekler olacaktır. CUBA BAR’ın bir diğer öne çıkan yanı ise menüsünde bulundurduğu 16 çeşit yerel Küba kokteyli ve 8 çeşit klasik kokteyller olacak.Tamamen orijinal kaynaklardan yararlanarak hazırlanan koktyel menüsü uygun fiyatları ile öne çıkıyor.İşte bazıları Cuba Mohito, Bola Roja, Canchanchara, Hemingways Daiquri, caribeno, mulata,cubanito ve soldador…İşletmeciliğini ve içerik konseptini Hayal Kahvesi üstlenmiş. Gün boyu Latin Müzik çalan mekanda müzik Latin-Elekroya dönüyor. Canlı DJ performanslarının da olduğu mekan İstanbul gece hayatına iddialı bir giriş yapmak amacında.

Asmalımescit Mah. Ensiz Sok. No:11/1A Tünel Beyoğlu İstanbul
Tel: 0212.2457870

DIRTY

Dirty, popart dekoru ve sürekli yer verdiği elektronik müzik repertuarı, mahalle barını anımsatan samimi atmosferiyle kısa sürede Beyoğlu’nun aranan eğlence mekanlarından biri olmayı başardı. Uzun tribal koridoru ve göz alan ışık düzeniyle de kendinden bahsettiren mekanın önünde etkinlik gecelerinde kuyruk oluştuğunu belirtmek lazım. Personelin nezaketi de kulağımıza çalınanlardan. Burada sık sık çalan DJ'ler arasında Mabbas, Style-ist, Disc Jokey Ari, 7-Erhan sayılabilir.

Erol Dernek Sok. No:11/1 Hanif Han Apt. Beyoğlu
Beyoğlu / istanbul
Web: myspace.com/dirtysoundsystem

ANJELIQUE

Büyüleyici manzarası ile hem eğlenmek hem de lezzetli yemekleri tatmak isteyen müdavimleri ile yaz sezonunda Ortaköy’de buluşan Anjelique’in alt katında Da Mario orta ve üst katlarında Akdeniz ve Dünya mutfağının lezzetleri ve 60 çeşit suşi mönüsüyle boğaz manzarası eşliğinde hizmet vermektedir.

Ortaköy’den İstanbul boğazına bakan, 3 katlı bir yalıda, denizi mekanın içine kadar taşıyan dekorasyon anlayışı ile hizmet veren Anjelique, Timeout Miller Yeme İçme Ödülleri’nde 2005 yılının “En İyi Bar”ı ödülünün de sahibi.

Dünya çapında ünlü DJ ve grupların özel partilerde performans sergilediği Anjelique, müzik tarzı ve keyifli ortamı ile 2003 yılından bu yana yaz akşamlarına damgasını vuruyor. House, progressive ve techno tarzda 14 şarkıdan oluşan, NR1 Müzik ve İstanbul Doors Group işbirliğiyle oluşturulan ve dinleyicileri Anjelique’in dinamik, hareketli ve keyifli atmosferine götüren Sounds Of Anjelique albümü D&R mağazalarında satışa sunuluyor.

Anjelique, hemen önünde yer alan iskele ile denizden ulaşım imkanı hizmeti de sunuyor.

Telefon : 0212 327 28 44-45
Faks : 0212 327 2843
Muallim Naci cad. Salhame sok. No:5 Ortaköy / İstanbul
Web: www.istanbuldoors.com

360

Geniş ve yüksek tavanlı mekanın her tarafı camla kaplı. Sık sık yenilenen menü de çok zengin. Ancak 360’a sadece yemek için değil, barda vakit geçirmek ve içkinizi yudumlamak için de gidebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında açık hava teras keyfini kaçırmayın. Hafta sonları belli bir saatten sonra masalar azaltılarak kulüp düzenine geçiliyor. Müzik ise elektronik, tekno, lounge, house ve türevlerinden oluşuyor. Yurt dışından önemli DJ konukları oluyor. Ayrıca VIP salonundaki U şeklinde masada 25 kişi bir arada oturabiliyor ya da masa 6-10-15 kişilik gruplar şeklinde bölünebiliyor. Önerimiz şehre yabancı misafirlerinizi gezdirmeye ilk buradan başlamanız.

Tel : 0212 251 1042
İstiklal Caddesi Mısır Apart. No : 311
Beyoğlu / İstanbul
Web: www.360istanbul.com

TOUCHDOWN

Orijinal bir ''müdavim barı'' olan Touchdown, ortakları , çalışanları ve müşterileriyle açıldığından beri değişmeyen bir ekip . Aileden sayılan müdavimler içki hazırlama , bulaşık yıkama , müziği ayarlama gibi işler için bar arkasına geçiyor. Yaz-kış kalabalığı bardan pasaja, oradan merdivenlere kadar taşıyor. '' Bütün takım'' toplanıp tatile gidildiği bile oluyor. Kapıdan her girenin bardaki kalabalık tarafından tezahüratla karşılandığı bu yerde, geç kalanlarsa mazeret bildiriyor. Son derece dinamik ve yaygaracı bir ortamı var. Pazar hariç hergün sabah 09:00'dan gece 24:00'a, cuma ve cumartesileri gece 02:00'ye kadar açık.

Abdi İpekçi caddesi Milli Reasürans çarşısı 61/11 Teşvikiye 34367 İstanbul
Tel: 0212 231 36 71
Web: www.touchdown.com.tr

VOGUE

İstanbul Doors Restaurant Group bünyesinde bulunan ve 20 Haziran 1997`den bu yana BJK Plaza’nın çatı katında hizmet veren Vogue Restaurant & Bar, açıldığı günden beri İstanbul’un en gözde mekanları arasındaki yerini başarıyla koruyor.
Mönüsü, hizmet anlayışı ve merkezi konumu ile İstanbul’un seçkin buluşma noktası olan Vogue, akşam yemeklerinin yanı sıra öğle yemeklerinde de özellikle iş dünyasının tercih ettiği bir mekan olma özelliğini 10 yıldır sürdürüyor.
23 yıldır yiyecek-içecek sektöründe dünya çapında araştırmalar yaparak en iyileri belirleyen “Zagat Survey”e göre Vogue, dünyanın en iyi restoranları arasında yer almaktadır.
Vogue Restaurant,
2002 TimeOut /Miller Yeme-İçme Ödülleri’nde “İstanbul’un En İyi Restaurantı” 2007 yılında ise “En Şık Klasik Mekan” seçilmiştir.
Üç tarafı muhteşem boğaz manzarası ile çevrili ve mönüsünde dünya ve Akdeniz mutfağından özenle seçilmiş yemekleri bulunduran Vogue Restaurant’da, yemeklerin sunumu da en az lezzetleri kadar önemli.
Sushi’yi gerçek tadı ve orijinal malzemeleri ile yemek isteyenlerin 70 çeşit alternatif bulabileceği Vogue Restaurant, dileyenlere “sushi take away” imkanı da sunuyor.
İş çıkışı veya yemek öncesinde, Vogue’un bar terasında Boğaz manzarası eşliğinde içkinizi yudumlayabilir, keyifli sohbetler yapabilirsiniz.
Vogue için özel olarak üretilen beyaz ve kırmızı House Wine’lar ile zeytinyağları restoranda yemeklere eşlik ettiği gibi, dileyen misafirlerin alımına da sunuluyor.
200 çeşitten fazla şarabı barındıran en zengin içerikli şarap mönüsüne sahip olan Vogue’da ayrıca puro kültürünün seçkin örnekleri de sunuluyor.
Kış aylarında 150, yaz aylarında ise 240 kişilik misafir ağırlama kapasitesine sahip olan Vogue Restaurant & Bar, 12:00 - 02:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Ayrıca, Pazar günleri 10:30 -16:00 arasında açık büfe kahvaltı servisi bulunan Vogue Restaurant & Bar’da misafirlerin yemeklerine ve eğlencelerine, Boğaz manzarası yanı sıra her gece DJ performansıyla yapılan müzik eşlik etmektedir

Telefon : 0212 227 4404
Faks : 0212 258 8872
Spor Cad. BJK Plaza A Blok Kat: 13 Akaretler Beşiktaş ,İstanbul
Web: www.istanbuldoors.com

GHETTO

Beyoğlu'nun göbeğinde renove edilmiş tarihi bir binada yaşayan Ghetto, ismiyle zıt bir mimariye sahip. 2007 Şubat'ında kurulan Ghetto, popülizmden uzak müzik tarzı ile kaliteli yerel ve yabancı sanatçı seçimleriyle kısa sürede şehirde kendine özgü bir yer edindi ve İstanbul'un arzulanan mekanları arasında yerini aldı.
Ghetto; ikinci sezonunda sadece bir konser mekanı olmanın ötesine geçip, muhtelif müzik tarzları, after-hour partileri, harika damak zevkleri ve etkileyici mimarisiyle, çeşitli hayat tarzları ve geçmişlerden gelen insanların rahatlıkla kaynaşabileceği sağlam bir eğlence ve kültürel ağ platformu oluşturmayı hedefliyor.

Şu an Ghetto'ya ev sahipliği yapan ve vaktiyle bir fırın olan asırlık Mario Cantoni Binası gibi, eski formları koruyan ve onların üzerine geleceği inşa eden Ghetto, bu sene müzikal açıdan geleneksel ile deneyseli harmanlayıp, geçmişten gelen birikimleri yeni fikirler ile buluşturacak.

Tel : 0212 251 7501
Kalyoncu Kulluk Caddesi No :10 Beyoğlu / İstanbul
Web: www.ghettoist.net

BARCODE

Alışveriş merkezinin sinema katında, büyük bir alana sahip olan mekan, gündüz restoran-kafe- bar, gece ise sinemadaki son seanstan sonra gece kulübü olarak hizmet verecek. Altı metre tavan yüksekliğine sahip, Boğaz manzarası olan Barcode'da eğlence, sabah 04.00'e kadar sürecek.

City's AVM , 6. Kat ,Teşvikiye / İstanbul
Rez. Tel: 0533 925 11 95

LACİVERT

Yüzyıllardır bolluğun ve bereketin simgesi olmuş Akdeniz Mutfağı'nın seçkin lezzetleri, İstanbul boğazının en romantik manzarasıyla bütünleşiyor. Lacivert Restaurant, tarihi bir boğaz yalısında, yaz aylarında olağanüstü bir rıhtımda, kış aylarında ise manzarayı içine alan yeni tasarımıyla, camekanlı sıcacık salonlarında, 1999 yılından bu yana hizmet veriyor.

Lacivert Restaurant, sağlıklı Akdeniz mutfağının rafine tadlarını sunmanın yanı sıra, Türk Mutfağı'na da ayrı bir önem veriyor. Mutfağımızın klasikleri arasına girmiş lezzetleri (zeytinyağlılar, mezeler, börekler, tatlılar) her yeni mönüde ön planda tutuyor. Zaman zaman yabancı şefleri kendi mutfağına davet ederek, hem mutfak ekibine yepyeni bir dinamizm aşılıyor, hem de Türk mutfağı adına kazanç olabilecek yepyeni deneyimlere olanak tanıyor.

Lacivert'i İstanbul'un en iyi 10 Restauran'ı düzeyine taşıyan niteliklerini korumak ve geliştirmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Telefon : 0216 413 4224 - 0216 413 3753
Fax : 0216 425 1974
Körfez Caddesi No: 57/A Anadoluhisarı / İstanbul
Web: www.lacivertrestaurant.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder