http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

15 Ekim 2013 Salı

BAYRAM KAVURMASI NASIL YAPILIR

Bayram Kavurması Nasıl Yapılır? Kurban Bayramına yakışan kavurma tarifi... Bayram Kavurması Nasıl Yapılır? 14 Ekim 2013 Pazartesi 15:18 Malzemeler 1 kg kuzu budu veya dana kuşbaşı 4-5 adet yağlı kaburga kemiği 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz Üzeri için: Kekik ve pulbiber Servis için: 1 kahve fincanı sumak 4 adet kırmızı soğan Bayram Kavurması Yapılışı Kaburga kemiklerini tencereye alın. Sıvıyağ ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edip, ağır ateşte suyunu salıp yeniden çekene dek karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın. Üzerine kekik ve pulbiber serpin. Sumaklı soğan ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder