http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

26 Ekim 2013 Cumartesi

HAMSİLİ PLAV

Gerekli malzemeler 1 kilogram hamsi 3 su bardağı pilavlık pirinç 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tere yağ ve sıvıyağ Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yeteri adar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Yeteri kadar sıcak su Yapılışı Hamsilerin kılçıklarını bütün bütün temizleyin İyice yıkayın ve suyunu süzmek üzere süzgece bırakın Bu arada teflon tepsiyi yağlayın ve suyu süzülmüş olan hamsi balıklarını çiçek şekli vererek dizin En son kalan sırayı hamsiler tavadan dışarı sarkacak şekilde dizin Pilav tenceresinin içine tere yağ ve sıvı yağı koyup kızdırın İçine dolmalık fıstıkları atın yarım dakika kadar kavurup üzerine minik minik doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin ve karıştırın Kuş üzümlerini de ekleyip sıcak suyu üzerine çıkacak kadar koyun ve tuzunu döküp tencerenin kapağını kapatarak demlemeye bırakın Demlenen pilavın içine maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızı biber ekleyip karıştırın ve hamsileri sıraladığınız tepsiye pilavı dökün ve kaşıkla düzeltin Son olarak da pilavın üzerine bir sıra halinde hamsileri dizin Dışarı sarkmış olan hamsileri de pilavın üzerine kapatın Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15 dakika pişirin Büyükçe bir servis tabağına hamsili pilav tepsisini ters çevirerek çıkarın Kenarlarına daire şeklinde kestiğiniz limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder