http://www.facebook.com/group.php?gid=26274968604

2 Eylül 2014 Salı

FIRNDA PALAMUT

Her zaman balığın mevsimine göre yenmesini önerirler. Örneğin palamutun en lezzetli olduğu dönem Eylül ayı öyleyse Fırında palamutu tabiki bilirsiniz ama paylaşmak istedim. Hani deriz ya buğün ne yesek belki bir akşamda fırında palamut yaparsınız . Gerci ben balığın ya mandalda ya da tavada kızartmasını genelde severim ama tercih sizin... Malzemeler - 4 adet iri palamut ( fileto kesilmiş ) - 3 adet orta boy domates - 2 adet orta boy kuru soğan - 2 adet limon ( dilimlenmiş ) - Bir miktar Zeytinyağı - 3 adet sivri biber Yeteri kadar tuz ve biraz kuru nane Fırında Palamut Yapılışı: Palamut balıklarını alırken balıkçıda kılçığını çıkarttırın ve fileto şeklinde kestirin. Evde yıkamayı unutmayın. Domatesleri, kuru soğanları, limonları dilim dilim kesiyoruz. Biberleri ortadan ikiye uzunlamasına bölüyoruz. İlk önce Fırın tepsisine domatesleri ve soğanları diziyoruz. Daha sonra üzerlerine palamutlarımızı diziyoruz. Palamutlarımızı dizmeden önce zeytinyağı ve tuz ile harmanlayalım. Palamutların üzerine limon ve biberleri diziyoruz. Son olarak biraz tuz, biraz karabiber ekiyoruz. İsterseniz bir tutam kekikte gezdirin. Son olarak üzerlerinde zeytinyağı gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar palamut balıklarımızıpişiriyoruz. Bu süre yaklaşık olarak 35 dakikadır. Sizlere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder